Trimble Thunderbolt 10Mhz GPSDO Monitor

Om mijn diverse meetinstrumenten te kunnen ijken had ik een 10Mhz signaal nodig dat vele malen achter de komma op nul moet staan. Hierbij gedacht aan een GPS gestuurde oscillator. Op het internet staan diverse ideeen over hoe je dit kan doen.  Ik heb gekozen om een "Trimble Thunderbolt" aan te schaffen met externe antenne.
Deze via Ebay aangeschaft compleet met voeding en buiten antenne. Is eigenlijk plug en play, aansluiten en nadat alles is gestabiliseerd komt er 10Mhz uit de BNC plug.

Maarja,..zo`n kastje alleen is ook maar niks, je kan er via RS232 een laptop of PC aanhangen en dan "Lady Heather" software draaien ofzo,...veel te omslachtig. Onafhankelijk werkend  is mooier.

Je kan natuurlijk zelf het wiel weer gaan uitvinden, maar dat hebben andere ook al gedaan. Dus even op internet zoeken wat er te verkrijgen is, mijn keuze viel op de "monitor kit" van M1DST.


Deze OM levert tegen betaling en kaal printplaatje dat je zelf van onderdelen moet voorzien.
Zelf moet je zorgen voor een "netduino plus2"of een "FEZ Lemur" board.
Het M1DST printje kan als deze klaar is direkt op de netduino of Fez geplugd worden.
Ook zelf een 4x20LCD aanschaffen en andere hardware om het af te werken.
De software staat bij de OM op de site, ook met de update om de datum na 30 juli 2017 weer korrekt aan te geven.

Links op de foto de "FEZ Lemur" rechts de M1DST print met onderdelen, de LED`s en schakelaars komen niet op de print. Deze gaan via header connectoren naar het frontpaneel waar ook de 4x20LCD in komt te zitten. De  "FEZ" heb ik niet aan de gang gekregen, daarom  nu werkend op een "netduino". Dit systeem zoals hier is nu achterhaalde techniek.

PS. Vraag me niet om een memorycard te programeren, ik heb allang geen software meer op de PC staan. Dat programeren verafschuw ik zowizo. Geef mij maar "oldskool"