kristalontvanger voor de BTTF 2006

Hallo allemaal, hier weer wat updates.

Voor de BTTF luisterwedstrijd 2006 ben ik maar doorgegaan met het modificeren van de ontvanger van vorig jaar,...die was scijbaar goed, aangezien ik de luisterwedstrijd won,....maar alles kan verbeterd worden, maar dat ik nou mee doe voor de eerste plek,...nee,..is gewoon leuk om mee bezig te zijn.

Het enige wat hetzelfde is zijn de spinnewebspoelen, gemaakt van 440/46 AWG Litzedraad op polypropyleen spoelvormen. De variabele C`s komen uit een buizenradio en zijn ongeveer 500pF, deze zijn ultrasoon gereinigd, deze worden getuned dmv. General Electric vertragingen van 1:50.

De C`s en vertragingen zijn verbonden met elkaar dmv ceramische schijven, het geheel op een polypropyleen stuk plaat gemonteerd.

De detector diode is ditmaal geen 1N34,..maar een HSMS2865 schottky diode, (2 diodes in 1 SMD behuizing). Op de uitgang van de ontvanger nu geen 2KΩ koptelefoon uit 1925. Daar zitten nu 4 audiotrafo`s, waarvan de prim. wikkelingen in serie staan om 80KΩ x 4 = 320KΩ te krijgen, de sec. kant zijn elk 2 trafo`s in serie, en dan die weer parallel geschakeld om weer 8Ω te krijgen, daarop zit een Bogen T725 met de 8Ω ingang op de Adastra`s,...de sec. kant is 139Ω omdat de koptelefoon een impedantie heeft van ong 130Ω. De koptelefoon is een zg "soundpowered decktalker" en is erg gevoelig vanwege de opbouw.

Ook heb ik de kringen doorgemeten op bandbreedte, gedaan met de digitale toonfiets en de scoop.
De bandbreedte komt ongeveer op 3khz (-3dB punt) wat een Q oplevert van ongeveer 175 bij 531khz.

En hier de volledige loglijst

 

Home